Prognozy pogody coraz bardziej optymistyczne jest zatem szansa, że uda się rozpalić grilla, a do grilla przydałoby się coś jeszcze np ta pyszna, lekka i kolorowa sałatka z kaszą kuskus oraz świeżymi warzywami, które pokroicie zanim kasza zdąży się ugotować.
Ta sałatka to bogactwo witamin i smaku. Spróbujcie koniecznie. 
Składniki:
- 1 szklanka kasza kuskus
 - 1 czerwona papryka
 - 1/3 cebuli
 - kilka pomidorków koktajlowych (u mnie żółte i czerowne)
 - kilka zielonych oliwek
 - natka pietruszki
 - sól, pieprz do smaku
 - 4-5 łyżek oliwy z oliwek
 
Zaczynamy od ugotowania kaszy w tym celu należy zagotować 2 szklanki wody, posolić do smaku. Wsypać 1 szklankę kuskusu i gotować pod przykryciem na małym ogniu 15-18 min, aż kuskus wchłonie wodę.
Paprykę kroimy w kostkę, cebulkę również. Pomidorki i oliwki kroimy na pół. Wszystkie warzywa dodajemy do ugotowanej i ostudzonej kaszy, wsypujemy również posiekaną natkę pietruszki. Wlewamy oliwę, doprawiamy całość solą i pieprzem do smaku i gotowe.
Super połączenie składników, wygląda bardzo świeżo i apetycznie.
OdpowiedzUsuńDzięki za ten przepis, właśnie szukałam czegoś bez majonezu na grilla.
OdpowiedzUsuńJuż ją Lubie. Na pewno zrobię tą sałatkę.
OdpowiedzUsuńBardzo w moim stylu, szybko, zdrowo i smacznie.
OdpowiedzUsuńZapisuję do wypróbowania, bo wygląda przepysznie. :)
OdpowiedzUsuń