Za oknem mróz i śnieg, więc zdecydowanie trzeba sobie ten dzień uprzyjemnić. Po wydumanych ciastach świątecznych naszła mnie ochota na coś prostego i pysznego - klasyczne brownie z orzechami. Ponieważ do tej pory nie było przepisu na brownie na blogu, a kilka osób pytało o niego zatem dzielę się z Wami.
Składniki:
- 375 g masła
- 375 g czekolady(najlepiej gorzkiej, ja użyłam mleczną stąd moje brownie ma taki jasny kolor)
- 6 jajek
- 1 i 1/2 szklanki cukru
- 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli
- orzechy włoskie ok 300 g.
Uwielbiam brownie, dodatek orzechów to świetny pomysł!
OdpowiedzUsuńPołączenie czekolady i orzechów to coś co zawsze dobrze smakuje :) Pysznie <3
OdpowiedzUsuńJeśli są orzechy to musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie.
OdpowiedzUsuńGdybym tylko mogła jeść orzechy...
Brownie, orzechy to musi być pyszne!
OdpowiedzUsuńCzekolada i orzechy to zawsze super połączenie!
OdpowiedzUsuńPyszne ciasto, borwnie nigdy dość:)
OdpowiedzUsuńZ taką ilością czekolady na pewno jest pyszne ❤ ❤
OdpowiedzUsuńI właśnie o ten przepis mi chodziło, dzięki i poszukam może masz coś jeszcze ciekawego.
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie! Poproszę kawałek! :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam, z chęcią zapiszę przepis! 😍
OdpowiedzUsuńLubię takie ciasta :))
OdpowiedzUsuńUwielbiamy chrupiący element w ciastach :)
OdpowiedzUsuńOd mamy mam dużo orzechów a więc zrobię ciasto. Dzięki za przepis. ; )
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńJak z orzechami to biorę w ciemno :-)
OdpowiedzUsuń