wtorek, 20 stycznia 2015

Frittata bananowa

Szukałam ostatnio przepisu na frittatę na słodko i nie znalazłam więc stworzyłam swoją własną wersję. Wyszło pyszne i zdrowe śniadanko, a o tym, że proste i szybkie wspominać nawet nie będę. Może nie wygląda jakoś specjalnie atrakcyjnie, ale ten smak na pewno zagości w moim śniadaniowym menu :)



frittata bananowa 1 Składniki:
  • 2 jaja
  • 3 łyżki sera twarogowego ( u mnie kremowy president)
  • banan
  • 2-3 suszone daktyle
  • rodzynki,
  • 1 łyżka wiórek kokosowych
  • szczypta cynamonu
  • opcjonalnie łyżeczka miodu
Jajka roztrzepać, dodać ser i cynamon i dokładnie wymieszać. Wrzucić pokrojonego banana,  daktyle i rodzynki. Przełożyć do naczynia do zapiekania, wyrównać i posypać po wierzchu wiórkami kokosowymi. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 25 minut w 180 st. C 

frittata bananowa 2

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...