Biszkopt:
- 8 jaj
- 7 łyżek cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 8 łyżek mąki
- łyżeczka proszku do pieczenia
Krem:
- 2 waniliowe kremy do tortów
- 2 opakowania bitej śmietany śnieżka
- 250 g serka mascarpone
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 600 ml mleka
Do mleka wsyp kremy i śnieżki. Ubij na sztywno. Dodaj serek mascarpone i cukier waniliowy dokładnie zmiksuj. Dobrze jest rozmieszać serek przed dodaniem do masy.
Poncz:
- 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
- 200 ml gorącej wody
- 100 ml amaretto lub likieru kawowego
Zimny biszkopt przetnij na 3 części. Spód nasącz chłodnym pączem i posmaruj 1/3 masy. Połóż drugi biszkopt i nasącz go i posmaruj 2 częścią kremu. Przykryj trzecim biszkoptem i nasącz. Pozostałą masą pokryj cały biszkopt. Włóż do lodówki na ok. godzinę.
Tort można dowolnie udekorować. Ja swój polałam białą czekoladą rozpuszczoną z mlekiem, a brzeg obsypałam wiórkami kokosowymi.
Hi my family member! I wish to say that this article iis amazing, nice written and include
OdpowiedzUsuńapproximately all vtal infos. I would like to see extra posts like this .
Your way of explaining everything in this paragraph
OdpowiedzUsuńiis truly pleasant, every onee can easily be aware of it, Thanks a lot.