Biszkopt
- 3 jajka
 - 3/4 szkl cukru
 - 1 łyżeczka octu
 - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
 - 1/3 szkl mąki pszennej
 - 1/3 szkl mąki ziemniaczanej
 

Masa bananowa:
- 5 bananów
 - 3 galaretki pomarańczowe
 - 2 łyżki masła
 - 0,5 szklanki wody
 - sok z cytryny
 
1 galaretkę rozpuszczamy zgonie z instrukcją na opakowaniu i zostawiamy do lekkiego stężenia. 4 banany kroimy, polewamy sokiem z cytryny i blendujemy na gładką masę (ja z powodu braku blendera rozgniotłam je tłuczkiem do ziemniaków). Wodę z masłem gotujemy, a następnie wsypujemy 2 galaretki mieszamy do rozpuszczenia, studzimy i łączymy z masą bananową. Masę wykładamy na biszkopt, na wierzch układamy banana pokrojonego w plasterki i zalewamy t tężejącą galaretką.
Smacznego :)


Super przepis,jaki wymiar foremki ?
OdpowiedzUsuń