Bez cukru, bez tłuszczu, bez mąki, bez glutenu za to cynamonowo, jabłkowo, prosto i pysznie. Słodkość, którą można zajadać się bezkarnie. Nie gadam więcej tylko zapraszam na przepis :)
Składniki:
- 400 g kaszy jaglanej
- 1 1/2 kg jabłek
- 1 banan
- 1/2 szklanki daktyli
- 1 opakowanie przyprawy do szarlotki delecta
- garść rodzynek
- garść żurawiny suszonej
Kaszę przelewamy wrzątkiem, by pozbawić ją goryczki. Daktyle (dobrze jest je wcześniej namoczyć) i banana blendujemy na gładką masę. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce, a następnie mieszamy z kaszą, musem daktylowo-bananowym oraz żurawiną i rodzynkami. Przekładamy do formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia (moja miała średnicę 26 cm) i pieczemy w 170 st. C 70 minut.
piekłam już kiedyś ale bez banana a on jest chyba dobrym pomysłem bo działa jak klej a moja szarlotka sie lekko sypała ;-)
OdpowiedzUsuń400g ugotowanej kaszy czy surowej?
OdpowiedzUsuńsurowej
UsuńWygląda fantastycznie :)
OdpowiedzUsuńAliExpress features goods from sellers all all over the world.
OdpowiedzUsuń