wtorek, 13 lutego 2018

Gotowy do użycia rękaw cukierniczy Rengo - moja opinia




Ten wpis powinien zaczynać się dawno, dawno temu, bo nadzienia te do przetestowania otrzymałam już jakiś czas temu. I owszem wypróbowałam je, zrobiłam zdjęcia, tylko doba okazała się zbyt krótka na umieszczenie wpisu. Powiem Wam, że zanim urodziłam myślałam, że na macierzyńskim będę się zajmować córą a w międzyczasie gotować pyszności i blogować, rzeczywistość jednak okazała się, taka, że moja doba kręci się w koło, karmienia, przewijania spacerów itp itd, czasu na blogowanie jest zdecydowanie mniej niż zakładałam, ale już nie żalę się dłużej i przechodzę do konkretów tj. do gotowych do użycia rękawów cukierniczych Rengo.
Produkt jest w wygodnym, estetycznym kilogramowym opakowaniu i spokojnie pozwoli na pokrycie średniej wielkości tortu. Wystarczy otworzyć opakowanie i nałożyć nadzienie na ciasto lub użyć dołączonych tylek cukierniczych i wykorzystać krem do dekoracji.  Ja przygotowywałam truskawkowy torcik na urodziny męża, a krem wykorzystałam do ozdobienia, akurat Malutka miała gorszy dzień i nie pozwoliła mi zbyt długo popracować w kuchni więc to było dla mnie wybawieniem. Pokryłam nim tort, zrobiłam rozetki dołączoną tylką, muszę przyznać, że bardzo wygodnie się z nim pracowało. Niewątpliwym plusem jest zakręcane opakowanie, jeśli nie wykorzystamy całego produktu, zakręcamy i spokojnie możemy przechować w lodówce do następnego użycia.

 

Kremy występują w kilku wariantach smakowych ja otrzymałam waniliowy i malinowy, który faktycznie w swoim składzie ma maliny  i to aż 60% . Ogólnie skład produktu nie jest taki zły, jak na gotowy krem, który można jakiś czas przechowywać. Co do smaku to mi jakoś nie przypadł specjalnie do gustu, wolę sama robić kremy do ciast. Natomiast Mojemu Mężowi posmakował i wymyślił, że wykorzysta pozostały waniliowy krem do przełożenia wafli.
Kremy polecam jako ratunek dla wszystkich, którzy muszą na szybko ozdobić ciasto, albo boją się samodzielnie przygotowywać masy do ciast. Muszę przyznać, że zapakowanie kremu w gotowy do użycia rękaw cukierniczy to naprawdę świetny pomysł.


2 komentarze:

  1. Mam te rękawy i polecam je. Wystarczy wyjąc z lodówki i dekorować.

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzięki za wpis, ostatnio sam zastanawiałem się nad tymi rękawami.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...