Muszę się Wam przyznać, że mleko kokosowe to dla mnie ciągle produkt, który oswajam i to oswajanie wychodzi mi coraz lepiej. Tym razem przygotowałam z niego pyszną piankę jagodową, która urzeka kolorem, a do tego jest pyszna, zdrowa i nie zawiera ani grama cukru, więc Ci co na diecie mogą się na nią skusić.
Jeszcze jedna uwaga, gdy wybieracie mleko kokosowe, szukajcie takiego, które w swoim składzie ma tylko kokos i wodę, bez dodatkowych E i innych dziwnych substancji, które są zupełnie zbędne. Ja tym razem sięgnęłam po litrowe w kartonie dostępne tutaj.
Składniki:
- 1 szklanka daktyli
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1 litr mleka kokosowego (u mnie Aroy-D dostępne tutaj)
- 4 łyżeczki żelatyny
- 1 szklanka jagód
Jagody uwielbiam, a taka pianka to coś dla mnie :) Pyszności :)
OdpowiedzUsuńŚliczna ta pianka :) ja muszę tylko żelatynę zastąpić agarem i jest już idealnie :) lato to jest ten cudny czas, kiedy wypieki są kolorowe i przepyszne. Owocowe smaki są NAJLEPSZE :) Ściskańce babowniowe!
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda, poproszę o kawałek :)
OdpowiedzUsuńZelatynę rozpuszczamY w wodzie?
OdpowiedzUsuńOk,doczytałam.Sorry
OdpowiedzUsuńPo prostu zakochać się można w tym jagodowym kolorze <3
OdpowiedzUsuńPiękny kolorek :) pyszne musi być to ciacho :)
OdpowiedzUsuńprzepyszny deer i ten kolor <3
OdpowiedzUsuń