Choć kaszę gryczaną jadam dość często, to muszę przyznać, że pierwszy raz przygotowałam z niej sałatkę, wyszło pysznie i bajecznie kolorowo. Trochę zjadłam na kolację, a resztę zapakowałam do pracy, jak się okazało na drugi dzień była jeszcze lepsza.
Składniki:
- 1 pojedyncza pierś z kurczaka
- 100 g kaszy gryczanej
- 1 czerwona papryka
- 1 średnia cebulka
- 4 ogórki kiszone
- 3 łyżki oleju lnianego (lub innego zimno tłoczonego)
- garść pestek dyni
- kilka suszonych pomidorów
- zioła prowansalskie, sól, pieprz
- olej do smażenia
Ja dość rzadko jadam kaszę, chyba za rzadko. Na taką sałatkę mogłabym się pokusić :)
OdpowiedzUsuńSuper wygląda. Proste w przygotowaniu danie, czyli takie jak lubie!
OdpowiedzUsuń