Odkryłam doskonałe połączenie smaków, łosoś, makaron, świeży ogórek i koperek, a do tego wszystkiego odrobina majonezu i ząbek czosnku. Taką sałatkę robiłam po raz pierwszy ale już wiem, że będę robić ją częściej, zwłaszcza teraz, kiedy mamy świeże ogórki i koperek. Muszę się przyznać, że ciężko mi się jej było oprzeć i musiałam schować ją przed samą sobą, by coś zostało do zabrania do pracy.
Nie rozpisuję się więcej, zapisujcie przepis i biegnijcie po składniki:
Składniki:
- 200 g wędzonego łososia
- 1 szklanka makaronu orzo
- 4 ogórki gruntowe
- 1 mała puszka kukurydzy
- pęczek koperku
Sos:
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
- 1 ząbek czosnki
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do ostudzonego makaronu dodać kukurydzę, drobno pokrojonego łososia, obrane i pokrojone w kostkę ogórki oraz drobno posiekany koperek. Wszystkie składniki sosu wymieszać ze sobą, polać nimi sałatkę i wymieszać. Najlepsza jest gdy odstawimy ją na kilka godzin do lodówki, ale ja nie mogłam jej się oprzeć i zjadłam połowę wcześniej.
Wzmianka:
Nie wiem czy wiecie jak ważny jest dobór właściwego oświetlenia na halach i w zakładach przemysłowych, wiadomo żeby coś wykonać dobrze musi być do tego celu jasno, a przy obecnych cenach prądu ta "jasność" generuje olbrzymie koszty, z których sprawę zdają się jedynie właściciele firm. Tutaj z pomocą przychodzą nowaled.pl/lampy-przemyslowe-
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz