Składniki (porcja dla 2 osób):
- 2 łyżki mleka kokosowego
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1/8 opakowania drożdży (tj. jakieś 12,5 g)
- 1/2 szklanki wiórek kokosowych
- 2/3 szklanki mąki razowej (u mnie żytnia)
- 2 jajka
- 2 bardzo duże jabłka
Drożdże rozmieszałam z mlekiem kokosowym i jogurtem, dodałam wiórki, mąkę i jajka, a następnie pokrojone w kostkę jabłka. Odstawiłam na ok 20 minut by trochę wyrosło i smażyłam na patelni ceramicznej praktycznie bez tłuszczu na złoty kolor. Podałam z jogurtem naturalnym i dla dekoracji oprószyłam odrobiną wiórek.
Smacznego.
Jakie drożdże suche czy świeże?
OdpowiedzUsuńświeże
OdpowiedzUsuńDziękuję za odp :-)
OdpowiedzUsuńTo świetna opcja dla tych, którzy chcą cieszyć się smakiem, jednocześnie dbając o swoje zdrowie. Ich lekka i puszysta konsystencja sprawia, że są idealnym wyborem na śniadanie, przekąskę czy deser.
OdpowiedzUsuń