To pomysł na jajka dla miłośników włoskich smaków i opalających się w gorącym słońcu pomidorów. Ja pierwszy raz przygotowałam je gdy wybuchła pandemia i spędzaliśmy święta tylko naszą 3 i tak nam posmakowały, że weszły na stałe do świątecznego menu i nie wyobrażam sobie bez nich świąt, podobnie jak bez barszczu białego.
Jeśli szukacie pomysłu na farsz do jajek to zapraszam po inspirację, możecie dodać więcej pomidorów wtedy smak będzie intensywniejszy podobnie jak z kolorem.
Składniki:
- 5 jaj ugotowanych na twardo
- 6-7 suszonych pomidorów z oleju
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
- natka pietruszki lub szczypiorek
Jajka
przekrawamy na pół, wyjmujemy żółtka, do żółtek dodajemy majonez,
jogurt, odrobinę soli oraz pieprzu, a także pokrojone suszone pomidory i wszystko blendujemy na gładką
masę. Tak przygotowanym farszem napełniamy jajka, dekorujemy
szczypiorkiem lub natką pietruszki i gotowe.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz