Witajcie, coraz bliżej wiosna, już niedługo zrzucimy z siebie
grube ciuchy i przy okazji przydałoby się zrzucić zimowy tłuszczyk.
Dlatego dziś mam dla Was propozycję pysznego, zdrowego śniadania,
które zdecydowanie sprzyja redukcji zimowych
fałdek, dostarczy energii na cały dzień, a przy tym jest
pyszne, proste i bajecznie pachnie cynamonem (który jak
wiadomo przyspiesza przemianę materii). Zapiekankę spokojnie
możecie przygotować wieczorem, by w porannej gonitwie nie tracić czasu
na gotowanie.
Składniki:
- 3 łyżki kaszy jaglanej
- 1/2 szklanki mleka
- 3 łyżki sera białego półtłustego
- 1 jajko
- 1 banan
- 1 łyżeczka cynamonu Galeo
- 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich
- 1 łyżka żurawiny
Kaszę gotujemy na mleku (o tym jak ugotować kaszę by była smaczna
przeczytacie
tutaj).
Ja nigdy nie bawię się w gotowanie 3 łyżek, gotuję więcej i zużywam
przez 2-3 dni. Ser rozgniatamy widelcem, dodajemy jajko, cynamon, kaszę
i wszystko mieszamy dokładnie. Wrzucamy bakalie oraz pokrojonego
banana, przekładamy do foremki do zapiekania i pieczmy ok 30 minut w
180 st C. Można zajadać samą lub polać jogurtem naturalnym. Smacznego
Piękna i aromatyczna z mojej ulubionej kaszy jaglanej :)
OdpowiedzUsuńPyszne i zdrowe danie! :)
OdpowiedzUsuńTo jedno z naszych ulubionych dań na słodko :D Cudo :D
OdpowiedzUsuńFajny pomysł i faktycznie przygotowanie szybkie:)
OdpowiedzUsuńWygląda wspaniale! Istne arcydzieło :-) Muszę spróbować jak najszybciej. Pozdrawiam i dziękuję
OdpowiedzUsuńZapiekanej kaszy jaglanej jeszcze nie jadłam, muszę nadrobić:)
OdpowiedzUsuńJak pachnąca cynamonem to już ją uwielbiam <3 Bardzo fajny pomysł!
OdpowiedzUsuńPyszna :-)
OdpowiedzUsuńZ cynamonem to jest to!
OdpowiedzUsuńWspaniała propozycja na pyszne śniadanko 😍
OdpowiedzUsuńZaintrygował mnie ten przepis - muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńjaka pyszna:)
OdpowiedzUsuńWygląda niesamowicie apetycznie i tak pewnie smakuje :-)
OdpowiedzUsuńApetyczne danie :)
OdpowiedzUsuńmój blog
Z kaszą jaglaną jeszcze nigdy nie robiłam
OdpowiedzUsuńUwielbiam ☺
OdpowiedzUsuńŚwietna propozycja na kolację :) Nie zapiekałam nigdy jaglanki.
OdpowiedzUsuńBardzo smakowita, podoba mi się dodatek sera :)
OdpowiedzUsuńJak przepysznie! Aż zgłodniałam:)
OdpowiedzUsuńpozdarwiam:)
To zdecydowanie moje klimaty! Robiłam do tej pory zapiekaną jaglaną z jabłkami :)
OdpowiedzUsuńZapiekanej kaszy jaglanej jeszcze nie jadłam, muszę nadrobić:)
OdpowiedzUsuń