Kolejna wariacja na temat zdrowych ciasteczek owsianych, tym razem pełna bakalii od Skworcu.pl, bo tam zaopatruję się w nie najczęściej. Bazę ciastek stanowią płatki owsiane, mąka jaglana, masło, jaja i mleko cała reszta składników zależy tylko od Waszych gustów, ja tym razem postawiłam na różnorodność i pomieszałam sezam, siemię lniane, pestki słonecznika, dyni i suszoną żurawinę, Wyszło tak pysznie, że ciastka zniknęły w 2 dni.
Składniki
- 1 1/2 szklanki płatków owsianych
- 3/4 szklanki mąki jaglanej
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka miodu
- 1/2 szklanki sezamu
- 1/2 szklanki siemienia lnianego
- 1/2 szklanki słonecznika
- 1 szklanka pestek dyni
- 1/2 szklanki suszonej żurawiny
- 3 jaja
- 3/4 kostki masła
- 1/2 szklanki mleka
Robię bardzo podobne, zamiast masła daję olej kokosowy.
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńOutstanding Stuff Dear, Keep it Up. Peoples Need To Visit this Blog.
Dawno nie robiłam takich ciasteczek :-)
OdpowiedzUsuńSuper ciasteczka <3
OdpowiedzUsuńZapowiadają się super pysznie!
OdpowiedzUsuńChętnie bym je pochrupała do jesiennej herbaty.
Owsiane ciasteczka uwielbiam pod każdą postacią. Twoje zachęcają szczególnie żurawiną, an która ma istną fazę ostatnio :D
OdpowiedzUsuńTakue ciasteczka to prawdziwy rarytas 😉
OdpowiedzUsuńJakie dobroci w tych ciasteczkach, że można je jeść bez wyrzutów sumienia :)
OdpowiedzUsuńDwa takie ciasteczka i ma się znów sily na działanie!♥️ Ja bardzo lubię! Chetnie skorzysta z przepisu!♥️
OdpowiedzUsuńświetne ciasteczka
OdpowiedzUsuńtaki mają kolor, że początkowo, myślałam, że dyniowe :) bardzo lubię ciastka z ziarnami, a tak rzadko je robię...koniecznie muszę to zmienić! Twoje wyglądają przepysznie! :)
OdpowiedzUsuńTylko piec zabierać ze sobą do pracy. Idealne na drugie śniadanie 💙
OdpowiedzUsuń