Składniki:
- 2 banany
- 8 łyżek mąki jaglanej (ok. 100g)
- 2 jajka
- szczypta cynamonu
- olej do smażenia (ja użyłam kokosowego)
- szczypta soli
Oddzielamy białka od żółtek, białka ubijamy z solą na sztywną pianę. Banany rozgniatamy i ubijamy z żółtkami oraz mąką, a następnie ostrożnie mieszamy z pianą z białek, dodajemy szczyptę cynamonu i smażymy na niewielkiej ilości oleju. Możecie także zmiksować całe jaja z bananami, będzie wtedy szybciej ale już nie tak puszyście.
Na koniec wpisu chciałam podzielić się z Wami moim najnowszym odkryciem jakim jest automatyczny podajnik ręcznika papierowego. To cudo ma wbudowany specjalny czujnik i uruchamia się gdy ruszymy dłonią pod urządzeniem, otrzymujemy porcję papieru, który pozwala osuszyć dłonie. nie musimy nic szarpać ani ciągnąć nerwowo jak to często zdarza się w przypadku podajników tradycyjnych. Całe to rozwiązanie jest to niezwykle higieniczne, ekonomiczne i ekologiczne, a samo urządzenie wygląda niezwykle estetycznie i elegancko i będzie pasować do każdego wnętrza.
Jak dla mnie to idealne śniadanie :)
OdpowiedzUsuńJaglanych jeszcze nie próbowałam, a wyglądają pysznie!
OdpowiedzUsuńja dodałam maki owsianej i były pyszne
OdpowiedzUsuń