Składniki (na ok 12 babeczek):
- 2 jaja
- 100 g jogurtu naturalnego
- 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego
- 3/4 szklanki mąki jaglanej (polecam od Skworcu)
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki ksylitolu
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu
- garść rodzynek
- 1 jabłko
W misce mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki, dodajemy, jogurt, olej, jaja i dokładnie mieszamy. Wrzucamy rodzynki oraz pokrojone w drobną kostkę jabłko i znów mieszamy. Foremki (ja niezmiennie używam takich) napełniamy ciastem do ok 3/4 wysokości. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 st. C i pieczemy 30 minut w 180 st. C.
Bardzo smaczne babeczki bez cukru ;)
OdpowiedzUsuńMoje dziecko je hurtem...
OdpowiedzUsuńPycha! u mnie zniknęły jeszcze ciepłe :)
OdpowiedzUsuń