piątek, 19 sierpnia 2016

Papryka zapiekana z gulaszem

Dziś propozycja na szybki ale ciekawy obiad. Każdy z nas ma takie dni, że mu się zwyczajnie nie chce specjalnie wysilać kulinarnie albo szkoda mu czasu na stanie przy garnkach. Można wtedy skorzystać z dań  gotowych. Odgrzanie słoiczek to nie sztuka, ale takie dania można też spróbować podać ciekawiej. Ja akurat wybrałam gulasz, a że do gulaszu świetnie pasuje papryka zobaczcie jak to wszystko ładnie się połączyło,  może zainspiruje Was do podobnych eksperymentów z daniami ze słoiczków? :)
 Dodam tylko, że przepis powstał w ramach zabawy w kreatywne gotowanie z firmą Pamapol - producentem dań gotowych i dodatkowo bierze udział w facebookowej zabawie "Błyskawiczny Piątek"




Składniki (porcja dla 2 osób):
  • 1 słoiczek gulaszu Pamapol
  • 1 szklanka kaszy jęczmiennej
  • 3 papryki czerwone (ale mogą być też żółte, co kto lubi)
  • odrobina ostrej papryki
  • sól
  • olej
Kaszę gotujemy (ja zawsze wlewam wodę w stosunku 2:1, solę odrobinę i gotuję do momentu aż kasza wchłonie cały płyn). Papryki myjemy odcinamy górę i pozbawiamy nasionek. Kaszę mieszamy z gulaszem, ja dodatkowo dodałam odrobinę ostrej papryki. Taką mieszanką napełniamy papryki i przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Pieczemy ok 35-40 minut w 180 st. C i pyszny obiad gotowy.

 




12 komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...