Nie wiem jak Wy ale ja staram się maksymalnie korzystać z dobrodziejstw lata i rozsmakowuję się w dostępnych świeżych warzywach i owocach. Tym razem przyrządziłam sałatkę, której bazę stanowi pieczona papryka i fasola. Jest pyszna, pełna witamin i letnich smaków i do tego te chrupiące czosnkowe grzanki, mówię Wam istna bajka.
Składniki:
- 2 papryki (u mnie żółta i czerwona)
- kilka pomidorów koktajlowych
- 3 ogórki
- puszka fasoli konserwowej Jamar
- ok 1/2 szklanki oliwek
- 3 kromki chleba
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu winnego
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
Chętnie bym posmakowała :) Dawno nie jadłam pieczonej papryki ;)
OdpowiedzUsuńPysznie się prezentuje. Fasolkę z puszki bardzo lubię białą i czerwona. 😊
OdpowiedzUsuńBardzo fajna salatka, nie mogę się już doczekać az jej skosztuję
OdpowiedzUsuńUwielbiam pieczoną paprykę w salatkach☺
OdpowiedzUsuńBardzo smakowicie wygląda :) Na takie cudo to ja się piszę :)
OdpowiedzUsuńSuper, pięknie, kolorowo i zdrowo :)
OdpowiedzUsuńMniam, super pomysł
OdpowiedzUsuńMniam jakie pyszności :-)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny przepis :))
OdpowiedzUsuńMyślę, że sałatka bardzo by mi smakowała :) Super przepis :)
OdpowiedzUsuńUwielbiamy pieczoną paprykę, ma niesamowity aromat :)
OdpowiedzUsuńach..... apetytu narobiłaś!
OdpowiedzUsuńDla mnie pychota!
OdpowiedzUsuńAkurat przeszłam na wegetarianizm, więc przepis może się przydać :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie https://gnluduk.blogspot.com/
Bardzo apetyczna sałatka :-)
OdpowiedzUsuń