wtorek, 29 sierpnia 2017

Babeczki rodzynkowe

 

To zdecydowanie najprostsze i najszybsze babeczki jakie robiłam, myślę, że nawet dziecko sobie z nimi poradzi. Idealnie sprawdzą się kiedy mamy mało czasu, a zapowiedzieli się goście.


Składniki:
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mleka
  • 50 g masła 
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • rodzynki
  • tabliczka czekolady
Suche składniki mieszamy ze sobą, dodajemy mokre, oraz rozpuszczone masło  i jeszcze raz całość dokładnie mieszamy. Przekładamy do silikonowych foremek do pieczenia, tak aby ciasto zajęło ok 3/4 objętości foremki. Pieczemy ok 20 minut w 180 st. C do tzw suchego patyczka, Po upieczeniu polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej.



14 komentarzy:

  1. Pyszne, takich jeszcze nie robiłam :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają rewelacyjnie :) Podkradam jedną babeczkę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam, najlepsze na szybkie pieczenie☺

    OdpowiedzUsuń
  4. Pysznie wyglądają Twoje babeczki. Porywam jedną i pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Proste, takie już prawie jesienne, a jakie efektowne :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wyglądają bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Z tą polewą to już w ogóle muszą być pycha :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Nie wszyscy lubią rodzynki, ale ja akurat kocham:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Przepysznie musiały smakować

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...