Składniki:
- 5 jajek
- 250 g masła lub margaryny
- 3/4 szklanki cukru
- 2 szklanki mąki pszennej
- 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 szklanki startej na tarce o drobnych oczkach marchewki
- 100 g białej czekolady
- 3-4 łyżki mleka
Masło roztapiamy i studzimy. Jaja ubijamy z cukrem na najwyższych obrotach miksera na białą puszystą pianę (ok 10 minut). Nie przerywając miksowania dodajemy marchewkę i roztopione masło. Następnie dodajemy obie mąki, sodę, proszek i cynamon i mieszamy. Blaszkę do pieczenia (23x33 cm) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i pieczemy ok godziny, do suchego patyczka. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy.
Czekoladę razem z mlekiem rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy wystudzone ciasto.
W czasach pandemii handel coraz częściej przenosi się do internetu. Dla wielu firm handel online to szansa na przetrwanie tych trudnych czasów, dlatego decydują się na uruchomienie sklepów internetowych. Wiele osób korzysta do tego celu z darmowych narzędzi, albo próbuje samodzielnie tworzyć. Jednak by się wyróżnić i mieć możliwość dostosowania narzędzi sprzedażowych do własnych potrzeb oraz rodzaju oferowanego asortymentu projektowane sklepów internetowych warto powierzyć profesjonalistom, którzy mają doświadczenie w tej dziedzinie.
bardzo lubię marchewkowe ciasta
OdpowiedzUsuń