Były truskawki, były czereśnie, teraz pora na porzeczki. Trzeba korzystać z owoców sezonowych póki są, bo są smaczne, zdrowe, zawierają masę witamin no i są nasze rodzime, a te z przydomowych ogródków zawierają stosunkowo mało substancji chemicznych
Dziś przepis bardzo szybki i łatwy, z gatunku tych, które zawsze się udają. Puszyste ciasto ucierane, kwaskowate porzeczki czerwone i do tego słodka beza. Nic więcej nie piszę, zapraszam na przepis.
Składniki:
- 1 margaryna
- 1 i 3/4 szklanki cukru
- 2 jaja
- 3 żółtka
- 2 1/4 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
- 1/2 szklanki mleka
- 1 opakowanie proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1 kg porzeczek
Ta beza! Cudo :)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
To ja poproszę kawałek :-)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie ciacha:)
OdpowiedzUsuń