Grillowane ziemniaki z serem korycińskim
Pierwotnie ziemniaczki miały wylądować na grillu, ale pogoda pokrzyżowała mi plany na tyle skutecznie, że musiałam je wrzucić do piekarnika, ale Wam polecam zrobić wersję grillowaną :)
Składniki:
- ok 20 średniej wielkości ziemniaków
- 1 cebula
- 20 dag sera korycińskiego Bielec (tym razem z z pomidorem, bazylią i czosnkiem)
Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w mundurkach, ważne by ich nie rozgotować. Po ugotowaniu studzimy i w każdym ziemniaku robimy nacięcie, w które wkładamy duży kawałek sera i krążek cebulki. Tak przygotowane ziemniaczki grillujemy do momentu aż ser się rozpuści, lub pieczemy w piekarniku w 150 st. C ok 10 minut.
Propozycja pyszna i ciekawa 😊
OdpowiedzUsuńUwielbiam☺
UsuńŚwietna sprawa takie ziemniaczki! Super!
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają te ziemniaczki i bardzo chętnie bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńSuper ziemniaczki, bardzo podoba mi się ta wersja :)
OdpowiedzUsuńBardzo smakowite ziemniaczki :) chętnie bym spróbowała też samego sera ;)
OdpowiedzUsuńWstyd się przyznać, ale jeszcze nie jadłam tego sławnego sera - muszę w końcu spróbować:)
OdpowiedzUsuńMniam Aguś, wspaniała propozycja :-)
OdpowiedzUsuńAleż one są apetyczne. Koniecznie zrobię :)
OdpowiedzUsuńPrzekąska palce lizać! <3 Dla mnie jedna z najlepszych jakie istnieją :)
OdpowiedzUsuńTo ja już się wpraszam na te pyszne ziemniaczki :)
OdpowiedzUsuńJuż czujemy jakie to boskie <3
OdpowiedzUsuńPychota, aż ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuńZ tymi serami wszystko jest pyszne :-)
OdpowiedzUsuńNigdy takich nie jadłam, ale pomysł wydaje się ciekawy :)
OdpowiedzUsuńPycha ziemniaczki, uwielbiam takie grillowane
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuńCoś pysznego!
OdpowiedzUsuńPrzypominamy, że u nas do jutra trwa konkurs :) Wystarczy podesłać zdjęcie dania/deseru, który świetnie smakowałby z waflami Siejeje :) Będzie nam miło jeśli weźmiesz udział :)
OdpowiedzUsuńMmm pychotka! z chęcią wypróbuje Twój przepis ;)
OdpowiedzUsuńObserwujemy? zacznij i daj znać u mnie ;)
www.jagglam.blogspot.com
Wyglądają absolutnie przepysznie. Zrobię na obiad :).
OdpowiedzUsuń