Witajcie w maju jako że póki co to mamy wyjątkowo zimny maj, pogoda zniechęca do grillowania chciałam zaproponować Wam pyszną i łatwą w przygotowaniu przekąskę, koperty z ciasta francuskiego z serem korycińskim i dżemem z jarzębiny. To bardzo ciekawe połączenie smaków słonego sera, wytrawnej i jarzębiny otulonej delikatnym ciastem francuskim na pewno zaskoczy Waszych domowników, dlatego spróbujcie koniecznie.
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- ser koryciński Bielec
- jarzębina Stovit
- 1 jajko
Ciastek z jarzębiną jeszcze nie próbowałam, ale chętnie bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńNarobiłaś mi ochoty -:) Pysznie wyglądają.
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie smakowe :)
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda! ;-)
OdpowiedzUsuństrasznie ciekawa jestem jak smakuje taka jarzębina :)
OdpowiedzUsuńBardzo intrygujące połączenie :D
OdpowiedzUsuńWow, nigdy nie miałam okazji jeść jarzębiny! To znaczy hm, może jako dziecko przypadkiem, gdy robiłam naszyjniki :D Muszę znaleźć i wypróbować! Uwielbiam takie nietypowe potrawy. :)
OdpowiedzUsuń