wtorek, 2 maja 2017

Wytrawne ciastka z jarzębiną i serem

 

Witajcie w maju jako że póki co to mamy wyjątkowo zimny maj, pogoda zniechęca do grillowania chciałam zaproponować Wam pyszną i łatwą w przygotowaniu przekąskę, koperty z ciasta francuskiego z serem korycińskim i dżemem z jarzębiny. To bardzo ciekawe połączenie smaków słonego sera, wytrawnej i jarzębiny otulonej delikatnym ciastem francuskim na pewno zaskoczy Waszych domowników, dlatego spróbujcie koniecznie.

Składniki:
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • ser koryciński Bielec
  • jarzębina Stovit
  • 1 jajko
Ciasto tniemy w kwadraciki na każdy nakładamy łyżeczkę jarzębiny i kawałek sera. Zwijamy w ruloniki, lub składamy rogi do środka tak, by powstały koperty. Smarujemy rozkłóconym jajkiem i pieczemy ok 15 minut w 180 st. C na złoty kolor.

 
 


7 komentarzy:

  1. Ciastek z jarzębiną jeszcze nie próbowałam, ale chętnie bym zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Narobiłaś mi ochoty -:) Pysznie wyglądają.

    OdpowiedzUsuń
  3. strasznie ciekawa jestem jak smakuje taka jarzębina :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo intrygujące połączenie :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Wow, nigdy nie miałam okazji jeść jarzębiny! To znaczy hm, może jako dziecko przypadkiem, gdy robiłam naszyjniki :D Muszę znaleźć i wypróbować! Uwielbiam takie nietypowe potrawy. :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...