Składniki:
- 4 łyżki kaszy jaglanej (polecam dostępną tutaj)
- 1/2 szklanki mleka
- 1 jajko
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżka orzechów włoskich
- 1 łyżka rodzynek
- 1 duże jabłko
- opcjonalnie łyżeczka miodu do osłodzenia
Kaszę tradycyjnie przelewamy wrzątkiem. Mleko mieszamy z jajkiem i cynamonem. Wsypujemy kaszę, rodzynki, orzechy i mieszamy. Naczynie do zapiekania smarujemy tłuszczem i wylewamy kaszę. Dodajemy pokrojone jabłko i pieczemy przez 40 minut w 180 st. C.
Deser wprowadzajacy jesienne smaki ☺
OdpowiedzUsuńCoś dla mnie, lubię takie zdrowe przepisy :)
OdpowiedzUsuńZgłodniałam o_0 i co gorsza widzę na zdjęciu papierówki (?) Lubię papierówki, a sezon się już skończył :(
OdpowiedzUsuńdokładnie, ostatnie papierówki tego lata :( ale będą inne pyszne jabłka :)
UsuńWyglada pysznie!
OdpowiedzUsuńkasza ma być surowa czy ugotowana?
OdpowiedzUsuńsurowa
UsuńPycha!!
OdpowiedzUsuńUwielbiam jaglankę z piekarnika. Proste danie, a bardzo smaczne. Pyszna propozycja :)
OdpowiedzUsuńale pyszności;)
OdpowiedzUsuńPyszność. Bardzo lubię jaglaną na śniadanie.
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawa propozycja. Kasza jaglana nadal króluje :)
OdpowiedzUsuńJabłka i cynamon to dla mnie połączenie przepyszne i zazwyczaj jem je w czasie jesieni i zimy... zrobię na pewno!!!
OdpowiedzUsuńuściski cieplutkie
Świetny pomysł, muszę wypróbować bo wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńKasza jaglana bardzo często gościu u mnie na stole, a szczególnie na śniadanie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Połączenie idealne :)
OdpowiedzUsuńWygląda przyjemnie, nie jadlem nigdy czegos takiego;)
OdpowiedzUsuń