Co tu dużo mówić, bardzo proste i pyszne ciasto, które bez trudu zrobicie w kilka minut. Idealne do popołudniowej herbatki, czy dla niespodziewanych gości. Delikatnie puszyste z chrupiącym makiem oraz dżemem, który idealnie przełamuje słodycz.
Składniki:
- 6 jaj
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka maki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 5 łyżek maku
- słoik dżemu porzeczkowego
Uwielbiamy jak mak tak fajnie chrupie w tym biszkopcie :)
OdpowiedzUsuńSmakowity ten piegus:)
OdpowiedzUsuńWpraszam się na takie ciacho :-)
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie :) Zjadłabym :)
OdpowiedzUsuńZjadłabym ;)
OdpowiedzUsuńŚliczny piegusek, chętnie spróbowałabym kawałek :)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie :))
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda. Jak tylko znajdę czas, którego ostatnio u mnie bardzo brakuje -:) to na pewno wykorzystam Twój przepis.
OdpowiedzUsuńGdyby nie to, że nie cierpię maku, to może bym się skusiła. Ale w sumie... może mak można pominąć. :D
OdpowiedzUsuńZnam i bardzo lubię ☺
OdpowiedzUsuńSuper te pieguski wyglądają. Bardzo chętnie je sobie jutro przygotuję :P
OdpowiedzUsuńBardzo lubię tego rodzaju ciasta, wygląda przepysznie ;)
OdpowiedzUsuńBardzo smakowite ciacho! :)
OdpowiedzUsuńPyszny ten piegusek :-)
OdpowiedzUsuńDżem daje zawsze rewelacyjny posmak ciastom, a ten piegusek wygląda zachęcająco ;)
OdpowiedzUsuńU mnie też ostatnio są ciasta z porzeczkami, świetnie komponują się one ze słodkimi wypiekami. Ciasto wygląda super i na pewno jest przepyszne :)
OdpowiedzUsuńMak zawsze tak fajnie chrupie w ciastach :)
OdpowiedzUsuńMak ma byś suchy czy wcześniej trzeba go namoczyć w wodzie i zemleć?
OdpowiedzUsuńMak suchy, nie trzeba wcześniej z nim nic robić
UsuńZauwazylam ze nie ma tu tluszczu , czy tak ma byc?
OdpowiedzUsuńTak 🙂
Usuń