Zdecydowanie nie jestem gadżeciarą ani osobą, która musi mieć wszystkie najnowsze akcesoria agd w swojej kuchni, ale ten mały przenośny blender bezprzewodowy Deerma NU05 P bardzo mi się spodobał z kilku powodów. Po pierwsze dlatego, że zajmuje mało miejsca, a do tego prezentuje się niezwykle elegancko. Po drugie jest bezprzewodowy (w ramach testów użyłam go kilka razy i jeszcze nie wyczerpałam baterii). To jest genialny pomysł, możemy wygodnie używać blendera w każdym miejscu, a następnie szybko naładować ładowarką telefoniczną (jak zapewnia producent ładuje się w 180 minut).
Blender ma sześcioramienne ostrze ze stali nierdzewnej i silnik o mocy 140 W które świetnie radzi sobie z owocami i warzywami, producent pisze, że można blendować także kostki lodu, ale co do tego miałam obawy i nie zaryzykowałam testu.
To idealne urządzenie dla miłośników wszelakich koktajli, dzięki niewielkim rozmiarom i małej wadze bez trudu zabierzecie go ze sobą do pracy, na wycieczkę rowerową czy na piknik i możecie się cieszyć świeżo przygotowanym, pyszny pełnym witamin koktajlem czy smoothie. Druga opcja to przygotowanie koktajlu w domu i zabranie szklanki blendera zamkniętej specjalną przykrywką gdzie tylko chcecie bez obaw, że coś się wyleje. Prawda, że to sprytne rozwiązanie? Dodam jeszcze, że urządzenie łatwo się demontuje i myje.
To tyle o blenderze, a teraz zapraszam na przepis na bardzo proste i zdrowe gofry bananowe, które w naszej kuchni goszczą dość często.
Składniki:
- 1 banan
- 1 jajo
- 2 łyżki oleju
- 1/2 szklanki mąki jaglanej (możecie użyć pszennej)
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- opcjonalnie cukier czy inne słodzidło
Banana, jajko i olej blendujemy na gładką masę, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i smażymy gofry.
Bananowych nigdy nie jadłem... ;)
OdpowiedzUsuńCiekawe - blender ma sześcioramienne ostrze, ale na zdjęciach widać tylko dwa ostrza...
OdpowiedzUsuń