Z racji remontu kuchni moje śniadania były ostatnio dość monotematyczne, owsianka z tym, owsianka z tamtym, ale odzyskałam moje królestwo i już mogę eksperymentować ze zdrowymi i pysznymi śniadaniami. Dziś właśnie takie chce Wam zaproponować, placuszki jaglane z bananem bez glutenu, bez cukru, pysznie i zdrowo. A jeśli ugotujecie kaszę wieczorem to będzie również ekspresowo.
Składniki:
- kasza jaglana 4 łyżki
- banan
- jajko
- cynamon
- olej do smażenia
Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją, którą znajdziecie
tutaj - klik. Banana rozgniatamy i mieszamy z jajkiem, cynamonem i ostudzoną kaszą. Prawda, że proste? Teraz wrzucamy na patelnię i smażymy na placuszki na złoty kolor. Podajemy np.jak ja posypane żurawiną i wiórkami kokosowymi lub z jogurtem naturalnym.
Ps. Jeżeli macie dobrą patelnie np taką jak
ta możecie smażyć bez dodatku tłuszczu, będzie jeszcze bardziej zdrowo.
świetne placuszki, na śniadanie, czy podwieczorek idealne!
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie :D i proste do zrobienia :) to coś dla mnie :)
OdpowiedzUsuńMrrrruuu... coś całkowicie w moim guście, prosto, szybko i z CYNAMONEM! ;) ;)
OdpowiedzUsuńWłaśnie kupiłam jagiełki, przypomniał mi o nich tekst w którejś prasie, że takie zdrowe, teraz szukam przepisów - ten z pewnością wypróbuję!
Uwielbiam cynamon, do czego tylko się da, to mnie tutaj przyciągnęło. ;)
Właśnie zjadłam na kolację z syropem klonowym, pychotka.
OdpowiedzUsuńIle wyszło ugotowanej kaszy? Mam już gotową.
OdpowiedzUsuń