Składniki:
- 2 spore jabłka
- 3 łyżki twarogu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka miodu
- pół łyżeczki cynamonu
- 1 łyżka rodzynek
- 1 łyżka orzechów laskowych
Jabłka myjemy, odcinamy im wierzchy, a środek drążymy tak aby pozostało ok 0,5 cm od skórki. Mieszamy twaróg z jogurtem, miodem, cynamonem i bakaliami i tą mieszanką wypełniamy jabłka. Przykrywamy odciętymi wierzchami i pieczemy ok 30 minut w 180 st. C
Bardzo ciekawy i smaczny pomysł :)
OdpowiedzUsuńjabłko z serem? to może być pyszne!
OdpowiedzUsuńRobiłam kiedyś podobne jabłka i były pyszne, więc twoje również musiały smakować obłędnie.
OdpowiedzUsuńTak jeszcze nie jadłam. Wygląda bardzo apetytcznie. Mini serniczki.
OdpowiedzUsuńMniam jak ja dawno nie jadłam tej pyszności :-)
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają :-)
OdpowiedzUsuńA jaki to ma być twaróg?
OdpowiedzUsuńJa używam półtłustego najczęściej
OdpowiedzUsuńPyszny pomysł :)
OdpowiedzUsuńNigdy serka nie dodawałam :)
Uwielbiam pieczone jabłka! Najczęściej z rodzynkami albo żurawinami ale koniecznie spróbuje z serem :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie pieczone jabłka! Nigdy jednak nie dodawałam serka.
OdpowiedzUsuńwyglądają pysznie