poniedziałek, 24 października 2016

Pieczone jabłka - fit deser

Jesień to czas jabłek, to także czas ciepłych aromatycznych śniadań, bez których nie wychodzę z domu. I dziś mam dla Was kolejną propozycję śniadaniową, albo deserową jak kto woli inspirowaną książką "Zdrowe słodkości na każdą porę dnia", której recenzję znajdziecie tutaj. Pieczone jabłka nadziane serem i bakaliami, pysznie pożywnie i dość szybko.



 Składniki:
  • 2 spore jabłka
  • 3 łyżki twarogu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka miodu
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżka rodzynek
  • 1 łyżka orzechów laskowych

Jabłka myjemy, odcinamy im wierzchy, a środek drążymy tak aby pozostało ok 0,5 cm od skórki. Mieszamy twaróg z jogurtem, miodem, cynamonem i bakaliami i tą mieszanką wypełniamy jabłka. Przykrywamy  odciętymi wierzchami i pieczemy ok 30 minut w 180 st. C

 
 
 
 


11 komentarzy:

  1. Bardzo ciekawy i smaczny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jabłko z serem? to może być pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  3. Robiłam kiedyś podobne jabłka i były pyszne, więc twoje również musiały smakować obłędnie.

    OdpowiedzUsuń
  4. Tak jeszcze nie jadłam. Wygląda bardzo apetytcznie. Mini serniczki.

    OdpowiedzUsuń
  5. Mniam jak ja dawno nie jadłam tej pyszności :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja używam półtłustego najczęściej

    OdpowiedzUsuń
  7. Pyszny pomysł :)
    Nigdy serka nie dodawałam :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam pieczone jabłka! Najczęściej z rodzynkami albo żurawinami ale koniecznie spróbuje z serem :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Bardzo lubię takie pieczone jabłka! Nigdy jednak nie dodawałam serka.

    wyglądają pysznie

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...