Jeśli jeszcze nie macie dość rabarbaru to zapraszam na pyszne placuszki, oczywiście jak to u mnie są w stylu fit, pełnoziarniste i tylko z łyżeczką cukru kokosowego by drożdże lepiej pracowały :), daktyle doskonale balansują kwaśność rabarbaru, do tego odrobina dżemu niskosłodzonego i można zapomnieć o cukrze.
Składniki (porcja dla 2 osób):
- 1 szklanka mąki pełnoziarnistej
- 1/4 szklanki mąki pszennej
- 1/4 szklanki płatków owsianych
- 2 łyżki siemienia lnianego
- 1 łyżeczka cukru kokosowego
- 30 g drożdży
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- 5-6 daktyli
- 3 łodyżki rabarbaru
Rabarbar, daktyle...czego chcieć więcej? Pysznie się prezentują :)
OdpowiedzUsuńpycha:)
OdpowiedzUsuńPięknie wyrosły, pysznie wyglądają -:)
OdpowiedzUsuńZjadłabym kilka☺
UsuńFajny skład mają placuszki. Wyglądają bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńO jacie! zjadłabym
OdpowiedzUsuńKochana wspaniałe placuszki :-)
OdpowiedzUsuńRabarbar i daktyle? Interesująco:)
OdpowiedzUsuńJa juz chyba z 15 lat nie jadłam Rabarbaru. U mojej babci tyle tego rosło, że chyba najadlam się na całe życie.
OdpowiedzUsuńWyglądają fantastycznie! Zrobię w wersji bezglutenowej, więc porywam przepis i zostawiam 'lajka' na Twoim FP :)
OdpowiedzUsuńZdecydowanie nasze smaki :D
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo apetycznie. :) Na pewno wypróbuję przepis. Pozdrawiam :*
OdpowiedzUsuńPyszne śniadanko :-)
OdpowiedzUsuńWłaśnie smażę, spróbowałam i są pyszne 😍
OdpowiedzUsuń