W końcu się doczekałam, rabarbar w ogródku u moich rodziców urósł na tyle, że można było zrobić z niego ciacho. Postawiłam na coś naprawdę prostego, co podkreśli niepowtarzalny smak rabarbaru. Puszyste, mięciutkie i do tego na prawdę proste i szybkie do przygotowania takie jest to ciasto, a jeśli szukacie innych pomysłów na wykorzystanie rabarbaru to na blogu jest ich kilka w wersji fit i nie tylko - wystarczy, że klikniecie w etykietę rabarbar.
Składniki:
- 5 jajek
- 3/4 szklanki cukru
- 2 szklanki mąki
- 2/3 szklanki oleju
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3-4 kawałki rabarbaru
Smacznego
Ile jajek?
OdpowiedzUsuń5 :)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda!
OdpowiedzUsuńJestem zwolenniczką błyskawicznych ciast :)
OdpowiedzUsuńRobię podobne szybkie z jabłkami mniam :)
OdpowiedzUsuńPyszne ciasto, ja najbardziej lubię takie z bezą :-)
OdpowiedzUsuńCzekam na mój rabarbar i tez piekę :) Uwielbiam. Twoje ciastko jest proste i czuję, że pyszne :)
OdpowiedzUsuń