poniedziałek, 24 maja 2021

Naleśniki jaglane

 Naleśniki jaglane

Dziś zapraszam na przepis na naleśniki w zdrowszej wersji - bez glutenu i bez cukru. Na bazie mąki jaglanej i dosłodzone odrobiną ksylitolu. Są bardzo delikatne i trzeba je smażyć na mocno rozgrzanej patelni ale są przepyszne. Podałam je ostatnio ze skyrem, do którego dodałam łyżeczkę domowego dżemu malinowego i powiem Wam, że takie smarowidło naleśnikowe smakuje absolutnie genialnie.

Składniki:

  • 1 szklanka mąki jaglanej (dostępne w Skworcu)
  • 2 jaja
  • 1 szklanka mleka/ napoju roślinnego lub wody
  • 2 łyżeczki ksylitolu
  • 1 łyżka oleju 

Wszystkie składniki miksujemy ze sobą i smażymy na mocno rozgrzanej patelni na złoty kolor.
Ja podałam je ze skyrem zmieszanym z łyżeczką domowego dżemu malinowego i owocami. 

 

Naleśniki jaglane

Naleśniki jaglane

Naleśniki jaglane

 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...