Na blogu jest serników wiele tradycyjny, kokosowy, czekoladowy, z morelami, z brzoskwiniami, a nawet ze śliwkami ale z jagodami jeszcze nie było. Dlatego dziś mam dla Was pyszny, kremowy sernik z dodatkiem jagód, na dodatek bardzo prosty i szybki do wykonania, bez ubijania, ucierania i innych z pozoru skomplikowanych czynności. Zatem zachęcam do upieczenia, bo jagody za chwilę się skończą.
Spód:
- 150 g herbatników
- 50 g masła
Masa serowa:
- 1 kg sera (użyłam gotowego z wiaderka)
- 250 g mascaropone
- 5 łyżek cukru (proponuję dodać więcej jeśli lubicie słodkie smaki)
- 5 jaj
- 2 łyżeczki cukru z wanilią (u mnie od Skworcu.pl)
- 1 budyń waniliowy (40 g)
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 szklanka jagód
Pycha!:)
OdpowiedzUsuńZ pewnością jest pyszny :-)
OdpowiedzUsuńPyszny serniczek :-)
OdpowiedzUsuńbardzo apetycznie wygląda! Z jagodami jeszcze nie robiłam, fajny pomysł, podoba mi się !
OdpowiedzUsuńCzy zamiast jagód mogę użyć malin? :)
OdpowiedzUsuńMyślę, że tak :)
UsuńSuper, dziękuję za odpowiedź. Spróbuję w piątek co z tego wyjdzie :)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńPieczemy góra-dół czy z termoobiegiem?
OdpowiedzUsuńja piekłam z termoobiegiem :)
UsuńUwielbiam serniki i porzeczkę, to na pewno pyszne połączenie :)
OdpowiedzUsuńDzisiaj zrobilam na bez glutenowym spodzie. Sernik weszedl bomba!
OdpowiedzUsuń